Αξιοθέατα

 • Κάστρο της Πάργας

  Το κάστρο της Πάργας

  Το κάστρο της Πάργας

  Το ενετικό κάστρο της Πάργας, στο λόφο πάνω από την πόλη, με υπέροχη θέα προς την πόλη, την παραλία Βάλτου αλλά και τη θάλασσα του Ιονίου πελάγους.

 • Κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς

  Κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς

  Κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς

  Το κάστρο της Ανθούσας – Αγιάς βρίσκετα ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά σε ύψωμα που δεσπόζει όλη τη περιοχή της Πάργας. Το ογκώδες επιβλητικό φρούριο έχτισε ο Αλή πασάς για να επιτηρεί και πολιορκεί την ατίθαση Πάργα.

 • Μουσείο Ελιάς Πάργα

  Μουσείο Ελιάς Πάργα

  Μουσείο Ελιάς Πάργα

  Ο μουσειακός χώρος ελιάς και γευσιγνωσίας. Ενημερωθείτε για την παραγωγή ελιάς και τη μακραίωνη ιστορία της που σηματοδότησε την περιοχή της Πάργας, αλλά και να συμμετέχετε στη διαδικασία γευσιγνωσίας του λαδιού.

 • Νεκρομαντείο

  Νεκρομαντείο

  Νεκρομαντείο

  Το Νεκρομαντείο (20 χλμ. από την Πάργα), όπου κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Χάρων (βαρκάρης - οδηγός των νεκρών) οδηγούσε τις ψυχές, μέσω της Αχερουσίας λίμνης στον κάτω κόσμο.

 • Πηγές του Αχέροντα

  Πηγές του Αχέροντα

  Πηγές του Αχέροντα

  Κάντε ένα ταξίδι στο ποταμό Αχέροντα, σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από την Πάργα. Απολαύστε την εξαιρετική φυσική ομορφιά της περιοχής και δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ιππασία, καγιάκ και ράφτινγκ.

 • Αρχαία Νικόπολη

  Αρχαία Νικόπολη

  Αρχαία Νικόπολη

  Η αρχαία Νικόπολη, που χτίστηκε από τους Ρωμαίους το 27 π. Χ. με το αρχαίο θέατρο και τα ψηφιδωτά. Απέχει 50 χλμ. από την Πάργα και 7 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας.

 • Αρχαία Δωδώνη

  Αρχαία Δωδώνη

  Αρχαία Δωδώνη

  Το θέατρο της Δωδώνης (2000 π.Χ.) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα, με θέσεις περίπου 18000 ατόμων. Αποτελούσε ένα αναπόσπαστο τμήμα του καταφυγίου της Δωδώνης και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τον επισκέπτη που έφτανε από τη νότια πλευρά μιας και ήταν το πιο εμφανές μνημείο το οποίο κυριαρχούσε στο χώρο με τις καμπύλες επιφάνειες και τα πανύψηλα τείχη που το συγκρατούσαν.

 • Το νησί της λίμνης Παμβώτιδας

  Το νησί της λίμνης Παμβώτιδας

  Το νησί της λίμνης Παμβώτιδας

  Το νησί στη λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Ιωαννίνων: συνδέεται με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Σήμερα το νησί κατοικείται, κάτι το οποίο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, από 100 οικογένειες οι οποίες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας.

 • Μέτσοβο

  Μέτσοβο

  Μέτσοβο

  Μία ορεινή πολιτεία που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και τις μοναδικές εικόνες της. Χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο, ακριβώς στο σημείο όπου χωρίζεται η Βόρεια Πίνδος από τη Νότια. Παρά τη ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, η περιοχή δεν έχει χάσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

 • Μετέωρα

  Μετέωρα

  Μετέωρα

  Στην Περιφέρεια των Τρικάλων και μόλις 2 ώρες με το αυτοκίνητο από την Πάργα μέσω Καλαμπάκας υψώνονται τα περήφανα και επιβλητικά βράχια των Μετεώρων, γεμάτα με κελύφη κοχυλιών που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Αποτελούν το πιο σημαντικό συγκρότημα μοναστηριών στην Ελλάδα μετά το όρος Άθως.